Obradović ovo retko radi: Žestoko je nahvalio jednog igrača Partizana!
Željko Obradović, Foto: Starsport

evroliga

Obradović ovo retko radi: Žestoko je nahvalio jednog igrača Partizana!

Nije krio zadovoljstvo

Objavljeno:

Košarkaši Partizana savladali su u "Pioniru" Makabi Tel Aviv rezultatom 91:79 u okviru 4. kola Evrolige.

Trener srpskog velikana Željko Obradović bio je veoma zadovoljan na konferenciji za medije po završetku meča sa Ponosom Izraela.

Frenk Nilikina i Tamir Blat u duelu
Frenk Nilikina i Tamir Blat u duelufoto: Starsport

- Očekivali smo ovako nešto, znajući da su dobar napadački tim, imaju visoke koji su mobilni i bekove koji igraju jedan na jedan. Imali smo velike probleme sa ofanzivnim skokom i kada smo počeli to da kontrolišemo bila je drugačija utakmica. Treba da verujemo sebi, ovo je poruka posle ove utakmice. Čestitke igračima.

Igrači Partizana prikazali su veliku borbenost protiv izraelskog giganta.

- Igrači imaju atmosferu, žele da igraju, srećni su i zadovoljni. Zadovoljstvo je veliko kada se tako ponašaju. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, pogotovo u poslednjoj četvrtini. Bili smo izuzetno pametni napadački, koristili naše prednosti i slabosti rivala. Naravno da me raduje što su požrtvovani i to je pokazatelj svega što je ovaj tim u tom trenutku. Trojica su se bacila na loptu kada je utakmica bila odlučena. Od prvog dana imaju takav odnos. Verujem u njih i ovaj tim ima mogućnost da napreduje, ali treba da dođe do automatizama. Bilo je momenata kada zaboravimo neke kretnje u napadu, defanzivni plan, ali to je sve logično za početak sezone.

Isak Bonga je odigrao još jedan sjajan meč.

- Iskusan je igrač, sa Nemačkom je bio svetski prvak i sposoban je da pokrije više pozicija i koncentrisan je na svakom treningu i shvata zadatak. Odigrao je konstantno i cela ekipa tako igra. Kada je on izašao, Aleksej Pokuševski je odigrao izvanredno defanzivno, ali i napadački. Taj dečko ima glavu za košarku.

Bonus video:

02:32

Željko Obradović o početku priprema Partizana

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.